Over ons

Wie is Yvonne?

Kaarsen brengen gezelligheid en gezelligheid is er voor iedereen. Vanuit die overtuiging oefent Yvonne Huisman uit Brunssum sinds 2017 haar passie voor het kaarsen maken uit. Als gediplomeerd bloemiste heeft Yvonne een scherp en creatief oog voor decoratie ontwikkeld. Ook bij het maken van kaarsen ziet ze telkens nieuwe mogelijkheden en denkt ze vaak ‘out-of-the-box’. Door te experimenteren met vorm, kleur en afwerking maakt Yvonne een passende en verrassende kaars voor elke gelegenheid.

Het buitenleven is voor Yvonne erg belangrijk. Ze vormt daarin een goed duo met haar man Harry. Hij is met name sterk in het ‘grove’ werk en richt zich met zijn onderneming Goed Groen met name op de aanleg en het onderhoud van complete tuinen. Yvonne besteedt ondertussen als terras styliste alle liefde en aandacht aan de details. Daar horen onder andere bloemstukken en accessoires bij, maar natuurlijk ook een sfeervolle kaars!

Handgemaakte kaarsen van de beste grondstoffen

Kaarsen van ByYvonn zijn met de hand gemaakt en hebben altijd een decoratieve touch of een creatief detail. Afhankelijk van de situatie en de vraag vanuit de klant, verwerkt ze verschillende vormen of figuren in de toplaag van de kaars.

Daarnaast werkt ByYvonn enkel met katoenen pitten van hoge kwaliteit en zuivere, onvervuilde paraffine, zonder toevoeging van synthetische geur- of kleurstoffen. Zo wordt het milieu zo weinig mogelijk belast en heeft de kaars een zo lang mogelijke levensduur. Door de dikte van het lont af te stemmen op de omvang van de kaars, wordt er tevens zo weinig mogelijk kaarsvet verspild. Samen levert dit een gemiddelde brandduur op van maar liefst 50 tot 250 uur per kaars. In vergelijking met machinaal geproduceerde kaarsen geeft een handgemaakte kaars van By Yvonn dus veel langer plezier.

 
By Yvonn | Over ons
By Yvonn | Over ons
 

ByYvonn: kaarsen met pit!

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een verjaardag, trouwerij of geboorte? Wil je iemand verrassen met een persoonlijk geschenk? Of zoek je gewoon een leuke sfeerverhoger voor op je balkon? Bij ByYvonn ben je aan het juiste adres! Door het ambachtelijke maakproces is elke kaars anders. Wat echter nooit verandert, is de zorg en aandacht die we elke bestelling geven. Elke kaars wordt verpakt in een mooi doosje, voorzien van een leuk extraatje en op een veilige manier verzonden.

Heb je de perfecte kaars nog niet gevonden in onze webshop? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze potten series uit Italië

Handgemaakt, milieuvriendelijk en tijdloos, drie kernwoorden voor de prachtige potten serie van By Yvonn. De toenemende interesse van de huidige consument zoals het respecteren van milieu en het product, staan bij ons hoog in het vaandel.

Deze interesses vormen samen een unieke en exclusieve serie binnen onze collectie, gemaakt in Italië en Roemenië. Wij bieden deze serie met een Italiaanse “look & feel” aan in verschillende maten en vormen, uitlopend van grote klassieke pot of schaal. Elk item komt voort uit een deskundig, handgemaakt proces die waarde en uniciteit geeft aan elk product. Onze ‘Leaves’ serie wordt met echte bladeren uniek bedrukt. Daarnaast heeft de ‘Vuurschaal Brown’ veel branduren omdat deze in een grote pot zit. De combinatie van het klei dat afkomstig is uit de heuvels van Siena, en de baktemperatuur van boven de 800 graden maken dat de pot bestand is tegen extreme weersomstandigheden tot wel -20 graden!

Dit resulteert in een eindproduct van natuurlijk materiaal met een pure uitstraling, die uitermate geschikt is om onze geweldige kaarsen in te presenteren. Een uitstraling die bij iedere tuinstijl past.

De Leaves serie

Het is een klassieke lijn binnen onze collectie waarbij het cement handmatig wordt gegoten in mallen. Na dit proces harden de potten uit door ze op natuurlijke wijze te drogen. Door met echte bladeren een afdruk op de buitenkant af te drukken, ontstaan een natuurlijke uitstraling. Hierdoor is elke pot uniek.

Vuurschaal Brown

Deze serie wordt met de hand gedraaid en afgewerkt tot een tijdloze pot. De serie onderscheid zich met zichtbare structuurvariaties, dit komt door het ambachtelijk proces en ook dit proces maakt iedere pot uniek in zijn soort. Door de grote inhoud, is er extra ruimte voor veel parafine. Dit houdt in dat jij kunt genieten van heel veel branduren.

Onze Harspotten

Een hars pot is een mooie robuuste pot die een uniek karakter geeft aan uw terras of tuin. Onze potten maken het buiten extra gezellig en knus. Vroeger ging ik als kind altijd met mijn ouders op vakantie naar Frankrijk. Daar werd ik verliefd op de vorm en de uitstraling. Ik zag de potten in bomen hangen. Als kind vond ik dat raar, maar jaren later kwam ik er achter waarvoor dat dat was. Ze hingen namelijk in de bomen voor hars winning. Het blijkt een zeer oude methode te zijn om harsterpentijn te delven. Vooral de grove den word hier voor gebruikt.

Rustieke Tuinkaars, Crossing Ice

De grove, op ijs lijkende brokken bepaald de naam: Crossing Ice. Deze mooie, maar ook stoere dikke tuinkaars is in 2 maten verkrijgbaar en geeft een prachtig effect. De kaars kan wel tot 300 uur branden! De kaarsen zullen de lente- en de zomeravonden voorzien van nog meer sfeer zodat jij heerlijk kunt genieten van de lange avonden met gezellig kaarslicht.

Tuin beurzen en landgoedfairs 2022

Willen jullie de producten van Yvonne in het echt bewonderen? Kom dan eens langs bij een van de onderstaande (outdoor) beurzen. Ook dit jaar zijn er diverse mooie landgoedfairs en tuinbeurzen op de meest bijzondere en speciale locaties in Duitsland en België te bezichtigen. Kom jij de sfeer, de beleving en al het moois zelf beleven?

Mei

29 april t/m 1 Mei: Das Gartenfest bij ‘t Klooster in Dalheim, Duitsland. www.gartenfestivals.de

6 t/m 8 Mei: De Tuindagen in het Park van Beervelde, België. www.parkvanbeervelde.be

26 t/m 29 Mei: Das Furstliche Gartenfest Schloss Fasanerie, Eichenzell bij Fulda, Duitsland. www.gartenfest.de

Juni

2 t/m 6 Juni: Park & Garden Country Fair, Gut Stockseehof, Stocksee, Duitsland. www.stockseehof.de

15 t/m 19 Juni: Das Gartenfest Hanau, in ‘t Staatspark Wilhelmsbad, in Hanau, Duitsland. www.gartenfestivals.de

Juli

Augustus

5 t/m 7 Augustus: Das Gartenfest, UNESCO-Welterbe Schloss Corvey, in Hoxter Duitsland. www.gartenfestivals.de

September

2 t/m 4 September: Herbstzauber Laubach, Schloss Laubach in Laubach, Duitsland. www.gartenfestivals.de

10 en 11 September: Garden Festival kasteel Hex, België. www.hex.be

16 t/m 18 September: Das Fürstliche Gartenfest Schloss Wolfsgarten in Langen, Duitsland. www.gartenfest.de

 
By Yvonn | Over ons